ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟ 1982

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΣΧΟΛΙΑ—ΑΡΘΡΑ

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 362

26-3-2010

    ΧΡΗΣΙΜΕΣ     

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

             

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ             24444

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ             22100

ΑΣΤ. ΜΕΣΑΓΡΟΥ      71201

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ         22328

ΛΙΜΕΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ 4124585

ΛΙΜΕΝ. ΤΑΜΕΙΟ      26320

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ      22222

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ          22251

ΑΓΡ. ΜΕΣΑΓΡΟΥ      71390

ΤΑΧΙ                           22635

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ      22171

ΔΑΣΙΚΗ                      22912

ΚΤΕΛ                          22787

ΕΛ.ΤΑ                         22398

ΔΟΥ                             22633

ΙΚΑ                              22227

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ         22636

ΔΕΗ (Βλάβες)              22737

ΟΤΕ (Βλάβες)              22121

             

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ            

ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ    25594

ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΟΥ        22786

ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ           23703

ΚΥΨΕΛΗΣ                 27538

ΣΟΥΒΑΛΑΣ               52846

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Κ.Ε.Π.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΝ. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

......ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΓΙΝΑΣ COMPUTER - FAX - ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ** ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΑΚΟΥ 21 ** ΤΗΛ 22970.26444......

Η   ΓΝΩΜΗ  ΜΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ

 

Υπηρεσίες

Κέντρα Διασκέδασης

Ξενοδοχεία

     Μια παραίτηση που πέρασε πολύ στο ντούκου φαίνεται ότι φέρνει εξελίξεις που δεν περιμέναμε. Η παραίτηση του κ. Γιώργου Μπόγρη από το δημοτικό συμβούλιο με μια λιτή κα απέριττη ανακοίνωση που σαφώς δεν θέλησε να προκαλέσει , δείχνει ότι  η συνοχή που έμοιαζε δεδομένη στην δημοτική πλειοψηφία μοιάζει ήδη να μπάζει από παντού. Ηδη μετά τον κ. Μπόγρη τον ίδιο δρόμο ακολούθησε κα  ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουλικούρδης. Παραιτήθηκε γιατί διαφωνεί και με αυτόν τον τρόπο "διαχωρίζει την θέση του από παθογενείς συμπεριφορές που έχουν αναπτυχθεί στους κόλπους της δημοτικής παράταξης".

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ  ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ…

ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

   Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθήσαμε το θέατρο του παραλόγου που παίζεται εδώ και πολύ καιρό στο νησί μας. Η διαμάχη πού ξέσπασε για τα πεζοδρόμια της παραλίας κατέδειξε για μια ακόμη φορά πως  μπορεί μια προσπάθεια καλή η κακή - δεν έχει σημασία - να καταλήξει σε μια ουσιαστικά γελοιότητα για τα μάτια των πολιτών. Μια ακόμα απόδειξη το πώς αυτή η δημοτική αρχή που εκλέχτηκε ακριβώς για να μας γλιτώσει με την γνώση και την επάρκεια των ανθρώπων της  από τις χοντροκοπιές των περασμένων διοικήσεων δυστυχώς κατέληξε σε μια από τα ίδια.

     Και δεν μιλάμε για την ουσία του έργου. Μιλάμε για μια διαδικασία που το μόνο που αποδεικνύει είναι το άγχος που διακατέχει την δημοτική αρχή να παρουσιάσει ένα οποιοδήποτε έργο αρκεί στο φάκελο της διακυβέρνησης της να έχει ένα έστω ελάχιστο πρόσωπο για να επαναδιεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Κατ΄αρχήν αφού τα πάντα ήταν νόμιμα όπως αρχικά ισχυρίστηκε τότε γιατί το έργο σταμάτησε με εντολή ΤΥΔΚ; Μήπως και η ΤΥΔΚ είναι παράνομη; Και γιατί αφού συμπληρώθηκε ο φάκελος οι εργασίες ξανάρχισαν τόσο γρήγορα; Γιατί απλώς  ο φάκελος για μια ακόμη φορά ήταν ερασιτεχνικός και χρειάστηκε να συμπληρωθεί. Και όταν αυτό έγινε το έργο ξεκίνησε. Η δημοτική αρχή με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση της κατηγόρησε οικονομικά αλλά και πολιτικά συμφέροντα. Κι αν τα οικονομικά μπορούμε να τα φανταστούμε εντούτοις μας φαίνεται αδιανόητο να υπονοείται πολιτικό σαμποτάζ και να μην κατονομάζεται κανένας. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν το κακό μας και εμείς δεν έχουμε την φωνή να το πούμε ανοιχτά;

    Να μην μιλήσουμε για την απουσία διαβούλευσης. Τα έργα αυτά αφορούν όλη την Αίγινα και όχι μια χούφτα καταστηματάρχες που επωφελούνται του έργου. Ρωτήθηκαν ποτέ οι πολίτες της Αίγινας τι ήθελαν; Προφανέστατα όχι πιθανόν γιατί η απάντηση θα ήταν γνωστή. Θέλουμε ελεύθερο χώρο και όχι άλλα καθίσματα. Θέλουμε να μπορεί να υπάρχει ελεύθερη κίνηση με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια. Αυτό δεν γίνεται και χαρίζεται ο επιπλέον χώρος. Μια καθαρά συμβολική επιλογή για τον ποιόν στηρίζει η δημοτική αρχή.

     Πάντως είχαμε και την τύχη να δούμε μετά την ολοκλήρωση του πεζοδρομίου και πριν προλάβουν να στρωθούν τα καθίσματα το πεζοδρόμιο άδειο. Οποιος βρεί τις φωτογραφίες σε σχετικό blog θα μελαγχολήσει βλέποντας πως θα μπορούσε να είναι η παραλία και το πώς την κάνουμε.

ΤΗΛ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Απάντηση του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου για την οικία Ροδάκη

 

Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Α΄Πειραιά  Δ. Καρύδη, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος απάντησε ότι η οικία Ροδάκη είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο αλλά επειδή είναι ιδιοκτησία ιδιώτη η αποκατάσταση βαρύνει τον ίδιο. Τα οικονομικά κίνητρα στον ιδιοκτήτη ή τυχόν επιχορήγηση για την επισκευή του θα καθοριστούν με νέο Προεδρικό διάταγμα.

Η σημερινή οικονομική συγκυρία περιορίζει τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για το  συγκεκριμένο θέμα.

Σ.Σ.: Άρα να αναμένουμε την πτώση της οικίας.

Από τους προϋπολογισμούς δεν μπορείς να έχεις ακριβή θέση της οικονομικής κατάστασης του δήμου γιατί δεν αναφέρονται τα εισπραχθέντα της προηγούμενης χρονιάς. Ετσι θα πρέπει κανείς να σταθεί στα βεβαιωθέντα της προηγούμενης χρήσης για να συγκρίνει δυο χρονιές.

Αγανακτισμένος ο ψαροπώλης τάπε στον Νικολάκη "Πηγαίνετε και το Ταμείο στον Κρητικό να ησυχάσετε".  Βλέπετε η επέκταση των πεζοδρομίων δεν είναι φιλική σε όλους τους επαγγελματίες της παραλίας.

 

Πριν το μνημόσυνο Παπάς συμβούλευε  το εκκλησίασμα να προμηθευτεί τρόφιμα γιατί έρχονται μέρες κρίσιμες. Τώρα του παίρνεις τα ράσα ή τον κλείνεις στον Κορυδαλλό;

 

*  "Διατάσσουμε την άμεση συνέχιση των εργασιών, οργανώνουμε το συνεργείο και προχωράμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο".  Η πρώτη λέξη μας θυμίζει Παπαδόπουλο, τα υπόλοιπα βρείτε τα εσείς…

 

*  "Είναι προς όφελος των δημοτών" είπε ο κ. δήμαρχος για το έργο της επέκτασης των πεζοδρομίων. Αλήθεια, πότε τους ρώτησε;

 

* Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει. Γνωστή η παροιμία που ταιριάζει απόλυτα αν προσέξει κανένας τις πλάκες των πεζοδρομίων στην παραλία.

 

Επί θητείας Μούρτζη γίνανε σοβαρά έργα στον τομέα της παιδείας αλλά όχι με τη σωστή σειρά δήλωσε για τελευταία φορά ο κ. Γιάννης Πούντος.

 

Ευτυχώς που υπάρχει  η Νομαρχία και γίνεται κανένα έργο στο νησί, δήλωσε ο κ. Μούρτζης Δ

 

Τα νούμερα πονάνε πολύ κ. Πρόεδρε είπε προκλητικά ο κ. Πτερούδης με στόχο τον κ. Μούρτζη. Με αυτό τον τρόπο που μιλάει πώς να τον συμπαθήσει κανένας..

Νωρίς νωρίς ξεκίνησε φέτος η δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές. Δεν αμφισβητούμε τα αποτελέσματα αλλά η υποψηφιότητα Νεκτάριου Κουκούλη έγινε για να μη πάρει την πρωτιά ο Σάκης; Αλλωστε ο Νεκτάριος δεν έχει δηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος…

* Δυο φορές έχει έρθει στο δημ. συμβούλιο το θέμα της λήψης νέου δανείου. Την πρώτη δεν βγήκαν τα κουκιά, την δεύτερη το απέσυραν και επιμένουν λίγους μήνες πριν από την νέα εκλογική αναμέτρηση.

* Διπλά βιβλία είχαν οι προηγούμενοι λέει ο Νικολάκης. Μήπως και σήμερα δεν υπάρχουν διπλά βιβλία; Ένα φανερό, όπου φαίνεται ότι λαμβάνουν τους μισθούς τους και ένα κρυφό, που διαθέτουν τους μισθούς τους!

Το πεζοδρόμιο από Ψαραγορά μέχρι Παναγίτσα χρειαζόταν μια διαπλάτυνση, έγινε όμως πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα ο δρόμος να στενέψει πολύ με απρόβλεπτες συνέπειες.

* Γνωστός καλλιτέχνης πρόκειται να δωρίσει το "παράθυρο της Αίγινας. Ένα έργο εμπνευσμένο από τα νεοκλασσικά κτίρια, που θα στηθεί δίπλα στην "πόρτα" και θα παραμένει ανοικτό για νάρχεται η αύρα του λιμανιού στον επισκέπτη του νησιού.

* Η επέκταση των πεζοδρομίων  παίχτηκε σε ένα παιχνίδι μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Επαγγελματιών Παραλίας λες και ήταν ιδιοκτησία τους. Δεν ρωτήθηκε κανένας φορέας, κανένας πολίτης.

Το τρέξιμο του αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου για το έργο αυτό εξέπληξε τους πάντες. Μέχρι υπογραφές μάζευε. Να δούμε τώρα τι θα κάνει που ο καθένας βάζει ότι θέλει απέξω.

*  80 ευρώ πλήρωσε ένα ζευγάρι Αθηναίων για ψάρι σε ταβέρνα της πόλης της Αίγινας. Αυτό γράφτηκε στο Βημαγκαζίνο στη στήλη "Μ' αρέσει -δεν μ΄αρέσει". Με τέτοιες τιμές και τέτοια δικαιολογημένα άρθρα- που διαβάζονται από πολύ κόσμο- οι μέρες της οικονομικής κρίσης θα φτάσουν και στο νησί μας. Και τότε μπορεί να μη μας σώσει η κοντινή μας απόσταση από την πρωτεύουσα.

* Με δόλιο τρόπο προσπάθησαν κάποιοι του ΛΑΟΣ να αποσπάσουν υπογραφές δήθεν για τους λαθρομετανάστες στην παλιά προβλήτα. Το πραγματικό κείμενο που θα υπέγραφε  κάποιος μιλούσε για διενέργεια δημοψηφίσματος για  το νέο Νομοσχέδιο για την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας των μεταναστών. Τουλάχιστον ας έχουν το θάρρος των απόψεων τους. Εκτός κι' αν βλέπουν ότι ο λαός δεν τους ακολουθεί σε τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές.

Πολλές δολιοφθορές γίνονται τελευταία στο νησί μας. Λάδια στα πεζοδρόμια, πρόβλημα στο μηχάνημα κοπής πλακών ,φωτιές στους σκουπιδοτενεκέδες. Λέτε να συνεχιστεί το κακό αυτό, ενόψει και των Δημοτικών εκλογών;

Η  ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ  ΜΑΣ

Τελικά η ζωή όλων μας έχει ατομικές διαφορές αλλά έναν κοινό άξονα. Μεγαλώνουμε, εργαζόμαστε, κοπιάζουμε, περνάμε λύπες και χαρές, παντρευόμαστε οι πιο πολλοί και ο τελικός προορισμός ένας: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Το σωστό μεγάλωμά τους ("μην περάσουν δύσκολα, όπως εμείς … μικροί"), η διαπαιδαγώγηση και μόρφωσή τους, σε βασικό και προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης και η μελλοντική επαγγελματική και βιοτική τους αποκατάσταση.

Και έτσι η ζωή συνεχίζεται και διαιωνίζεται.

Έρχονται, όμως, κάποια στιγμή γεγονότα που ταράζουν τη "σειρά των πραγμάτων", που ανατρέπουν την ομαλή εξέλιξη, που μας κάνουν έστω και αν δεν αφορούν την οικογένεια και την προσωπική μας ζωή, να προβληματιζόμαστε αν τελικά κάνουμε ότι πρέπει και να αναθεωρούμε επιλογές και τρόπους κοινωνικής δράσης. Ένα από αυτά συνέβη αυτές τις μέρες στο Νησί μας. Γεγονός που σε μεγάλα αστικά κέντρα, δυστυχώς είναι σχετικά συνηθισμένο, αλλά σε μια μικρή επαρχιακή πόλη χτυπάει σαν δυνατό καμπανάκι κινδύνου. Ένα παιδί 21 ετών πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών …

Ένα δραματικό γεγονός , που πολλοί θα πουν έπληξε μια οικογένεια, μα δυστυχώς κάνουν λάθος. Γεγονότα σαν αυτό πλήττουν ολόκληρη τη μικρή τοπική κοινωνία μας. Γιατί πέρα από τα ατομικά και οικογενειακά δεδομένα, που οδηγούν σε τέτοιο αποτέλεσμα και για τα οποία φυσικά "δε μας πέφτει λόγος", εμείς, η κοινωνία μας, ΕΓΩ και ΕΣΕΙΣ έχουμε μερίδιο ευθύνης και όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε τι δεν κάναμε σωστά.

Σκέφτηκα, λοιπόν, τη "σειρά των πραγμάτων" στο δημόσιο βίο (και όχι φυσικά στον οικογενειακό του καθένα μας) της Αίγινας. Τα παιδιά μας γεννιούνται και 4 ετών μπαίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, μαθαίνουν τις βασικές γνώσεις από  ένα εκπαιδευτικό σύστημα με τόσες και τόσες "τρύπες", ελπίζοντας να είναι τυχερά ώστε να

πέσουν σε "καλούς" δασκάλους. Τα ντύνουμε και τσολιαδάκια και αγιοβασιλάκια στις γιορτές λένε και ποιηματάκια, κάνουν και Birthday party, πάνε και στις παρελάσεις κλπ κλπ. Τα μαθαίνουμε και τα Αγγλογαλλικά τους πάνε και το μπαλέτο τους τα κοριτσάκια … το μπάσκετ τους τα αγόρια … Μετά Γυμνάσιο, Λύκειο, παραπαιδεία ελπίζοντας να "πέσουν" σε "καλούς" καθηγητές … Και όλα αυτά πάντα με τα ταξικά κριτήρια του αν είναι κάποιος εύπορος ή όχι … Μετά φοιτητές, αν περάσουν κάπου ή αναζήτηση εργασίας και τέλος ή μένουν στο Νησί ή "εκπατρίζονται" και η … ζωή συνεχίζεται και ίσως κάτι παρόμοιο επιφυλάξουν και τα παιδιά μας για τα δικά τους παιδιά.

Και το ερώτημα έρχεται αβίαστα. Δηλαδή αν τύχει κάτι και σπάσει η "σειρά των πραγμάτων" με αυτόν ή κάποιον άλλο δραματικό τρόπο τι φταίει, αφού τόσο καλά την έχουμε οργανώσει; Μια οικογένεια φταίει ή μήπως όλοι εμείς; Τι παραπάνω από τα "ειωθότα", τα συνήθη δηλαδή, δίνουμε εδώ στην Αίγινα και στις άλλες "Αίγινες" της Ελλάδας στα παιδιά μας; Ποιες ποιοτικές διεξόδους, ποιες εναλλακτικές ευκαιρίες για να διοχετεύουν δημιουργικά και θετικά την ενέργειά τους; Γιατί,  ποιοτικός τρόπος δεν είναι μόνο το να διαβάζουν, τα πατάρια των παραλιακών καφέ, τα beach party και κάποιες ομάδες που οργανώνονται είτε από την εκκλησία είτε από συλλόγους, αλλά δεν κινούνται σε συστηματικό και μαζικό επίπεδο. Μήπως με τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τελικά, στη θέση του αδικοχαμένου παιδιού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ παιδί;

Δε θέλω να πω πολλά άλλα. Ας σκεφτούμε. Το μόνο που θα έλεγα σε αυτό το χαμένο παιδί είναι ένα "συγγνώμη" και ότι πρέπει πια να αποφασίσουμε να δράσουμε συλλογικά πριν το κακό χτυπήσει και άλλες οικογένειες, πράγμα διόλου απίθανο. Ας σκεφτούμε … Σας εύχομαι καλή Ανάσταση ατομική και συλλογική, αγαπητοί συνοδοιπόροι !!!

Του Νεκτάριου  Γ. Κουκούλη

Μειώθηκε ή αυξήθηκε το έλλειμμα στον δήμο;

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Είμαστε από τους πρώτους που έχουμε ζητήσει την αναβάθμιση της παραλίας που είναι ο καθρέπτης του νησιού μας. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει μια αρχιτεκτονική μελέτη και η μεγάλη αποδοχή από τους δημότες του νησιού.

Σ Χ Ο Λ Ι Α

ΕΦΥΓΕ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

 

      Στις 25  του Φλεβάρη ο 18χρονος μαθητής της Γ΄Λυκείου Σταύρος Τσοτάκος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στην αυλή του σχολείου του, την ώρα του διαλείμματος. Τα λόγια παρηγοριάς για τους γονείς, τους φίλους, τη μαθητική κοινότητα θα είναι λίγα μπροστά στον πόνο. Εκείνο όμως που οφείλουμε στη μνήμη αυτού του παιδιού -αλλά και πολλών άλλων συμπολιτών μας που πέθαναν από καρδιακά προβλήματα- είναι να παλέψουμε  και να απαιτήσουμε  το σύστημα Υγείας του νησιού μας  να είναι τέτοιο, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να προσφέρει όλες τις δυνατότητες σωτηρίας  της ζωής μας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Οι παραιτήσεις

Την θέση του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Μπόγρη πήρε ο κ. Φίλιππας Χατζηπέρης ενώ του κ. Κουλικούρδη πήρε η κ. Σοφία Γιαννούλη. Ο κ. Στέλιος Λαζάρου (πρώην υπάλληλος ΔΕΗ)  είχε σειρά αλλά δεν αποδέχτηκε τη θέση.

Στην παραίτηση του ο κ. Μπόγρης αναφέρει: "Με τη παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Η όποια ενεργός ανάμειξη μου στα πολιτικά πράγματα, τελειώνει εδώ. Παραμένω κοινωνικά ενεργός στην Αίγινα, όπως και πριν. Στη Διοίκηση του Δήμου και στο Δημοτικό Συμβούλιο, εύχοναι καλή επιτυχία στο έργο τους".

Στην παραίτηση του ο κ. Κουλικούρδης αναφέρει: "Κύριε Δήμαρχε σας κοινοποιώ και γραπτά την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημοτικού συμβούλου, καθώς και από κάθε άλλη αρμοδιότητα με την οποία με τίμησε το Δημοτικό συμβούλιο.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι εξυπηρετούνται εκείνες οι προτεραιότητες σας με τις οποίες διαφωνώ και διαχωρίζω την θέση μου από παθογενείς συμπεριφορές που έχουν αναπτυχθεί στους κόλπους της παράταξής μας.Ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας".

Συγκέντρωση στην Παλιά Προβλήτα της Αίγινας έκαναν την Πέμπτη 11-Μαρτίου, ημέρα Πανεργατικής και Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, εκπαιδευτικοί, πολίτες του νησιού, το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνταξιούχοι οικοδόμοι διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους πολλούς και αφήνουν  ανέγγιχτους τους λίγους και πλούσιους.

Το κεντρικό σύνθημα του πανό των εκπαιδευτικών μιλούμε ξεκάθαρα για  το τι συμβαίνει σήμερα σχετικά με την οικονομική κρίση: "Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη δεν πληρώνουμε την κρίση τους".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ