ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ

Ένα αφιέρωμα μνήμης στο  Δημήτρη Σαραντάκο, που έφυγε από κοντά μας το Δεκέμβρη του 2011, αποτέλεσε η εκδήλωση -παρουσίασης του βιβλίου του «Ο βενετσιάνικος καθρέφτης», που πραγματοποίησε  ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας», στις 14 του Φλεβάρη.  
Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση μιας  εκτενούς  βιογραφίας του συγγραφέα που ετοίμασε  ο φιλόλογος Δημήτρης Νικολόπουλος ,ακολούθησε ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη ζωή του και στη συνέχεια ο δάσκαλος Χρήστος Ρέππας παρουσίασε το τελευταίο βιβλίο του,  τον «Βενετσιάνικο καθρέφτη». Ένα βιβλίο που περιέχει  τρεις διαφορετικές ιστορίες  με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο στην Πελοπόννησο, στις οποίες ο συγγραφέας επιδιώκει να δείξει πως σκέφτονταν και ένιωθαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη δίνη της φοβερής εκείνης εποχής. 
Ο Δημήτρης ( Μίμης) Σαραντάκος, διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Μορφωτικού συλλόγου και ήταν ο  άνθρωπος-θεμελιωτής ενός  ποιοτικού  πολιτισμού  στο νησί μας. Υπήρξε πολυγραφότατος, ενώ το 1989 εξέδωσε στην Αίγινα τη σατιρική-αποκαλυπτική εφημερίδα «Το φιστίκι», που συνεχίστηκε υπό μορφή περιοδικού. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγός του, Κική Σαραντάκου-Πρωτονοταρίου.
Γράφτηκε από τον/την Super User